ΕΡΓΑ-PROJECTS

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ & ΧΩΡΟΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΟΥ: ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΧΩΡΩΝ 280.00m2
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ: 2022
ΕΤΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ: 2023
Αντικείμενο του έργου υπήρξε ο πλήρης ανασχεδιασμός υφιστάμενου καταστήματος εμπορίας ηλεκτρολογικού υλικού και φωτισμού της εταιρείας DESIKOS εμβαδού 240 m2 στο Ίλιον.  
Στόχος της μελέτης ήταν η δημιουργία ενός σύγχρονου καλαίσθητου εκθεσιακού χώρου, φιλικού προς τον πελάτη, που θα αναδείκνυε τον προσανατολισμό της εταιρείας σε καινοτόμα και τεχνολογικά εξελιγμένα προϊόντα.
Το υφιστάμενο διώροφο κέλυφος του καταστήματος διατηρήθηκε με πλήρη αναδιάταξη όμως του εσωτερικού. Το νέο κτιριολογικό πρόγραμμα περιλάμβανε την δημιουργία εκθεσιακού χώρου, χώρου λιανικής πώλησης και αποθήκευσης στο επίπεδο του ισογείου καθώς και ανάπτυξης χώρων  γραφείου-διοίκησης στο επίπεδο του ημιώροφου.
Η γεωμετρική διαφοροποίηση του δαπέδου του ισογείου με την χρήση καμπύλης μορφής και πλακιδίων διαφορετικών αποχρώσεων, οδηγεί  τον πελάτη-επισκέπτη σε διαρκή κίνηση - περιήγηση στον χώρο. Η όδευση της καμπύλης στο δάπεδο συνδέει τους χώρους και διαμορφώνει τις διαφορετικές χρήσεις: είσοδος - εκθέματα - περιήγηση - πώληση.
Η χρήση γήινων αποχρώσεων στα υλικά και ιδιαίτερα η απόχρωση του ξύλου στο δάπεδο δημιουργούν ζεστή ατμόσφαιρα και  φιλική διάθεση. Τα περιστρεφόμενα μεταλλικά πλαίσια με πλέγμα delaplouage σε μαύρη απόχρωση έρχονται σε αντίθεση με τους λευκούς τοίχους, προβάλλουν  τα εκθέματα  και ενθαρρύνουν τον πελάτη να τα επεξεργαστεί. O αρχιτεκτονικός φωτισμός με την χρήση γραμμικών ταινιών Led RGB, τα ιδιαίτερης σχεδίασης φωτιστικά στις οροφές προβάλλουν με έντεχνο τρόπο την φιλοσοφία της εταιρείας για καινοτομία και τεχνολογική εξέλιξη.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ


© Arxis. All rights reserved.
Powered by Pyro Graphics.