Νέα

Eπιδότηση έως 70% με το νέο Εξοικονομώ κατ΄οίκον

house energy efficient2 2z9pqbnpyw7rpyiik26xa8

Κοινοτική επιδότηση 70% και άτοκο δάνειο για δαπάνες εργασιών ανώτατου ύψους 25.000 ευρώ στις κατοικίες που θα μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας μπορούν να διεκδικήσουν νοικοκυριά τα οποία διαθέτουν οικογενειακό εισόδημα έως και 50.000 ευρώ.

Τη χρηματοδότηση φέρνει το πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ» Οίκον ΙΙ» συνολικού προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ και το διαχειρίζεται το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ). Το «Έθνος» αποκαλύπτει σήμερα τα εισοδηματικά κριτήρια που πρέπει να έχουν οι δικαιούχοι για να υπαχθούν, τις κατηγορίες κινήτρων, αλλά και τις παρεμβάσεις που χρηματοδοτούνται. Τέτοιες είναι η αντικατάσταση κουφωμάτων και σκίασης, η τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου, η αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης (λέβητες) και παροχής ζεστού νερού (ηλιακοί θερμοσίφωνες).

 

ΕΙΚΟΝΑ 1 ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ

Το «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ» θα προκηρυχθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», στα τέλη Απριλίου και μπορούν να υπαχθούν όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικιών. Τα κίνητρα που δίνει είναι επιδότηση επί των δαπανών για τις οικοδομικές παρεμβάσεις και άτοκο τραπεζικό δάνειο (το επιτόκιο χρηματοδοτείται 100% από το ΕΤΕΑΝ) με δυνατότητα συνδυασμού και των δύο προαναφερόμενων μορφών. Επίσης οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την οικονομική ενίσχυση και τη διαφορά να την καλύψουν με δικά τους χρήματα.

ΕΙΚΟΝΑ 2 ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ

Ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός εργασιών είναι μέχρι 250 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο με ανώτατο όριο τις 25.000 ευρώ. Δηλαδή μία κατοικία 100 τ.μ. θα είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθεί με επιχορήγηση και άτοκο δάνειο ή και με τα δύο κίνητρα έως και τα 25.000 ευρώ. Μία κατοικία 60 τ.μ. θα ενισχυθεί για 15.000 ευρώ.

Τα ποσοστά επιχορήγησης φτάνουν έως και 70% και κλιμακώνονται ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και τον αριθμό των προστατευόμενων μελών. Όσο πιο χαμηλό είναι το εισόδημα τόσο υψηλότερο είναι το ποσοστό επιδότησης. Αυτό ξεκινά από 25% και ανεβαίνει κατά 5% ανά παιδί. (Πηγή Έθνος).

   Επικοινωνήστε με την ArxisConstructions στο 210 2472413 ή με την φόρμα επικοινωνίας για το δικό σας ακίνητο!

Καλοκαιρινός Διαγωνισμός Facebook «Επιστροφή στο σχολείο«

Λάβετε μέρος στον διαγωνισμό μας και κερδίστε την ΔΩΡΕΑΝ πρόταση διακόσμησης και τον ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟ ενός παιδικού δωματίου (στις βασικές αποχρώσεις).

1) Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

κλικ εδώ

2) Κάντε like στη δημοσίευση του διαγωνισμού στο facebook

3) Γράψτε ένα σχόλιο στη δημοσίευση του διαγωνισμού στο facebook

4) Κοινοποιήστε τη δημοσίευση του διαγωνισμού στους φίλους σας

Untitled 2

• Ο διαγωνισμός ξεκινάει στις 15/7/2016 και λήγει στις 30/8/2016. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 31/8/2016 ηλεκτρονικά και ο νικητής θα ανακοινωθεί στην σελίδα μας στο fb.

• Η πρόταση διακόσμησης και ο χρωματισμός του παιδικού δωματίου θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο.

• Όλοι οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό θα λάβουν έκπτωση 5% σε όλα τα πακέτα ανακαίνισης που προσφέρει η εταιρεία μας.

• Στην περίπτωση που κάποιος από τους συμμετέχοντες αποφασίσει την ανακαίνιση του χώρου του πριν από τον Σεπτέμβριο θα λάβει ειδική έκπτωση 10%.

Όροι διαγωνισμού:

1. Ως πρόταση διακόσμησης θεωρείται η κεντρική ιδέα-θέμα στο οποίο θα βασιστούν: η αρχιτεκτονική μελέτη διαρρύθμισης, οι χρωματικοί συνδυασμοί και τα διακοσμητικά στοιχεία στο χώρο. Η πρόταση διακόσμησης προσφέρεται δωρεάν.

2. Ο χρωματισμός στα βασικά χρώματα αναφέρεται στο κόστος υλικών και εργασίας για ένα παιδικό υπνοδωμάτιο. Τα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι οικολογικά των εταιρειών BENJAMIN MOORE /VIVECHROME σε 2 στρώσεις. To κόστος υλικών και εργασίας χρωματισμών προσφέρεται δωρεάν.

3. Ο χρόνος υλοποίησης θα καθοριστεί σε συνεννόηση με τον νικητή του διαγωνισμού για τον Μήνα Σεπτέμβριο 2016.

4. Έγκυρες θεωρούνται οι συμμετοχές που έχουν ακολουθήσει και τα 4 απαραίτητα βήματα.

Η Ψυχολογία των Χρωμάτων

Κάθε χρώμα εκπέμπει την δική του λάμψη και σημασία στον χώρο. Ανάλογα με την ατμόσφαιρα που θέλουμε να δοθεί στον χώρο υπάρχει και το αντίστοιχο χρώμα.


Καφέ: Με τον καφέ χρώμα, μπορείτε να προκαλέσει μια αίσθηση φυσικότητας και άνεση στο σπίτι σας, αποτελείται από τα ακόλουθα χρώματα: μαύρο, κίτρινο, γκρι, πράσινο, κόκκινο ή πορτοκαλί και μοβ ακόμη. Το καφέ ως χρώμα μπορεί να είναι πολύ ευχάριστο, φιλικό, ζεστό ‚δίνει αίσθηση ασφάλειας και σταθερότητας. Είναι ένα πολύ οικείο χρώμα για τον άνθρωπο καθώς υπάρχει παντού στην φύση και κυρίως η γη. Στο εσωτερικό, μπορεί να προσθέσει βάθος και ζεστασιά.

photo 2

Πράσινο: Είναι ένα ήρεμο και χαλαρωτικό χρώμα, έχει παρόμοιες επιπτώσεις με στη χρήση του με το μπλε. Το πράσινο είναι πολύ καταπραϋντικό για το μάτι και η φύση μας δίνει πολλές αποχρώσεις του. Ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιηθεί το πράσινο στο εσωτερικό του σχεδιασμού είναι να συνδυαστεί με διάφορες αποχρώσεις του ή σε συνδυασμό με άλλα χρώματα.

photo 3

Κίτρινο: Το κίτρινο είναι ένα χρώμα που συμβολίζει το φως, τονώνει την αυτοεκτίμηση και μπορεί να δημιουργήσει ευχάριστη και αισιόδοξη διάθεση. Από την άλλη όμως οι επιδράσεις του διαφέρουν ανάλογα και με την απόχρωση που θα επιλεγεί. Πέρα από τα θετικά του σημεία το κίτρινο μπορεί να γίνει κουραστικό και να προκαλέσει εκνευρισμό. Ένα απαλό κίτρινο εφαρμόζεται σε τοίχους ή την οροφή μπορεί να φέρει λίγο ήλιο στο σπίτι σας, ενώ μια πιο σκούρα κίτρινα μπορεί να είναι δυσάρεστο μετά από λίγο. Αν κάποιος φοβάται να το δοκιμάσει στους τοίχους του ενώ θα το ήθελε ‚μπορεί να ξεκινήσει με μικρότερες ποσότητες σε διάφορα αντικείμενα.

photo 4

Πορτοκαλί: Συνδέεται με την ευδαιμονία και την υγεία. Είναι ένα χρώμα διασκέδασης, αφθονίας, δημιουργικότητας, εγκαρδιότητας. Το πορτοκαλί φωτίζει τον χώρο και κυριαρχεί.

photo 5

Κόκκινο: Το κόκκινο συμβολίζει την αδρεναλίνη, το πάθος, τον αυθορμητισμό και διεγείρει τις αισθήσεις . Δίνει μια μαχητική υπόσταση στον χώρο καθώς παραλληλίζεται με την επιθετικότητα, τη δύναμη, την επανάσταση. Το κόκκινο χρώμα συχνά δείχνει μια απειλή, που μπορεί να αυξήσουν τον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή αλλά σε συνδυασμό με μία θερμότερη απόχρωση ο χρήστης μπορεί να αισθανθεί όμορφα.

photo 6

Μπλε: Το χρώμα της θάλασσας και του ουρανού είναι το χρώμα της ευαισθησίας, της ειρήνης, της ηρεμίας και του ονείρου. Δημιουργεί ένα δροσερό και καθαρό βλέμμα. Στην εσωτερική διακόσμηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μπλε για να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα δουλειάς και διαλογισμού. Το μπλε χρώμα έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό. Μεγενθύνει τον χώρο με μια ελαφριά απόχρωσή του ενώ άλλες φορές ‘δροσίζει’ ένα δωμάτιο με πολύ ήλιο και ζέστη.

photo 7

Ροζ: Στις περισσότερες χώρες, το χρώμα ροζ χρώμα θεωρείται ως ένα γυναικείο χρώμα και συχνά συνδέεται σχέση με τα κορίτσια. Σε γενικές γραμμές όμως είναι ένα φρέσκο και γλυκό χρώμα , κατευναστικό και άνετο. Αν σας αρέσει στον χώρο σας αλλά φοβάστε τις αντιδράσεις και το πώς φαίνεται μπορεί να μπει με μικρές πινελιές , διακριτικά στον χώρο σε μικρό αντικείμενα.

photo 8

Μωβ: Αυτό το χρώμα είναι ιδιαίτερο, παλιότερα είχε συσχετιστεί με τον θάνατο λόγο ότι το χρησιμοποιούσαν ο χρώμα σε ράσο, σήμερα όμως είναι ένα αγαπητό χρώμα. Το μωβ δίνει έναν αέρα μυστηρίου και πολυτέλειας στον χώρο που μπαίνει. Καθώς θεωρείται χρώμα του παραμυθιού και τις δημιουργικότητας δεν θα μπορούσε παρά να προσελκύει και να κυριαρχεί στον χώρο.

photo 9

Λευκό: Το λευκό είναι το χρώμα της καθαρότητας . Είναι ήσυχο, αέρινο, φρέσκο και εύκολα ταιριαστό με τα υπόλοιπα. Το λευκό συνδυάζεται με όλα τα χρώματα και μπορεί εύκολα να δημιουργήσει ένα πολύχρωμο δωμάτιο . Είναι ένα προσαρμοστικό καθώς μπορεί να μπει σχεδόν παντού και να αναδείξει τον χώρο.

photo 10

Μαύρο: Είναι ένα χρώμα που ισούται με τον θάνατο και το πένθος αλλά πέρα από αυτό αν χρησιμοποιηθεί με έξυπνο τρόπο μπορεί να δημιουργήσει ένα πολύ κομψό και τολμηρό αποτέλεσμα. Λόγω της δυναμικότητάς του και της ιδιότητας να απορροφά όλα τα υπόλοιπα χρώματα είναι καλό αν επιλεγεί για έναν χώρο να είναι σε μικρή ποσότητα.

photo 11

Γκρι: Το γκρι είναι ένα ουδέτερο κυρίως χρώμα που τις περισσότερες φορές βοηθάει στον συνδυασμό των υπόλοιπων χρωμάτων. Δημιουργεί ήρεμους χώρους ενώ αν μπει σε πολύ μεγάλο βαθμό μόνο του μπορεί να γίνει και βαρετό. Όπως και το λευκό συνδυάζεται με τα πάντα και χαρίζει μία όμορφη και χαλαρή ατμόσφαιρα.

photo 12

Συμβουλές για την ανακαίνιση της Κουζίνας

kouzina 1

Η ανακαίνιση κουζίνας θα βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα σας, θα προσθέσει σημαντική υπεραξία στο σπίτι σας. Η επιτυχία της ανακαίνισης όμως εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, τους βασικότερους από τους οποίους αναλύουμε στην συνέχεια του άρθρου.

1. Σχεδιάστε την Κουζίνα σαν σύνολο.

Σχεδιάζοντας την νέα κουζίνα θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας και να ενσωματώσετε στο σχεδιασμό θέματα όπως φυσικό φωτισμό και θέση ανοιγμάτων, πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο, θέσεις ηλεκτρικών ειδών, ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων. Ανάλογα με το εμβαδό του χώρου θα πρέπει να αποφασίσετε για την τοποθέτηση τραπεζιού ή μη, θα είναι ανοιχτή κουζίνα με πάσο ή κλειστή με πόρτα. Ολοκληρώστε τον σχεδιασμό με διαστάσεις ντουλαπιών και μεγέθη συσκευών.

2. Χρησιμοποιήστε ποιοτικά εξαρτήματα και έξυπνους μηχανισμούς.

Χρησιμοποιήστε υψηλής ποιότητας μεντεσέδες και μηχανισμούς με φρένο για τα συρτάρια. Τα εξαρτήματα υπόκεινται σε μεγάλη μηχανική καταπόνηση και θα πρέπει να αντέχουν στο χρόνο και την χρήση. Η αγορά της Κουζίνας έχει εξελιχθεί με έξυπνους μηχανισμούς, που αξιοποιούν τους ανεκμετάλλευτους χώρους (magic corner κλπ.) για την διευκόλυνση των χρηστών.

3. Αποφασίστε το υλικό των επιφανειών.

Η επιλογής της επιφάνειας στα πορτάκια είναι ανάμεσα σε βακελίτη, μελαμίνη, μασίφ, ημιμασίφ, από MDF για λάκα και θα πρέπει να γίνει με κριτήριο την αντοχή στο χρόνο, την δυνατότητα συντήρησης, την ευκολία καθαρισμού και την σχέση ποιότητας τιμής.

4. Διαλέξτε πυρίμαχο πάγκο.

Ο πάγκος της κουζίνας θα πρέπει να είναι καταρχήν αδιάβροχος και επιπλέον πυρίμαχος. Πέρα από τις κλασικές επιλογές πάγκων από βακελίτη ή γρανίτη, η επιλογή πάγκου από Corian ή από Κerlite ή Neolith θα δώσει το κάτι παραπάνω στην κουζίνα σας.

5. Επιλέξτε το κατάλληλο δάπεδο.

Το δάπεδο της κουζίνας πρέπει να έχει σχέση με την συχνότητα της χρήσης, το ύφος που σας αρέσει, τα χρήματα που θέλετε να δαπανήσετε. Οι επιλογές είναι πολλές από πλακάκι και μάρμαρο, βινύλιο σε μορφή τάπητα, φελλός ακόμα και πάτωμα.

6. Δημιουργήστε ατμόσφαιρα.

Εκτός από καθεαυτό τον σχεδιασμό των ντουλαπιών, δώστε ιδιαίτερη σημασία στον σωστό φωτισμό της κουζίνας. Ο χώρος παρασκευής απαιτεί καλό και εστιασμένο φωτισμό ενώ ο χώρος φαγητού και διέλευσης κεντρικό και απαλό φωτισμό. Διαλέξτε χρώματα που θα αναδεικνύουν τα νέα ντουλάπια και παράλληλα θα δημιουργούν ήρεμη και ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Επικοινωνήστε μαζί μας για προσφορά ανακαίνισης Κουζίνας.

Συμβουλές για επιτυχημένη ανακαίνιση μπάνιου

banio 1

Η πετυχημένη ανακαίνιση μπάνιου απαιτεί σωστό σχεδιασμό πριν από την έναρξη των εργασιών. Στην συνέχεια του άρθρου σας παραθέτουμε τις 6 βασικότερες κατά την γνώμη μας παραμέτρους;

1. Αποφασίστε ποιες είναι οι ανάγκες σας.

Πριν ξεκινήσετε τις όποιες εργασίες, καταγράψτε τι ακριβώς θέλετε να πετύχετε με την ανακατασκευή του μπάνιου σας. Απαντήστε σε ερωτήσεις του τύπου:

Είναι λειτουργικό και καλαίσθητο;

Τα είδη υγιεινής έχουν την κατάλληλη χωροθέτηση;

Υπάρχει σωστός φωτισμό– αερισμός;

Είναι σύγχρονες οι υδραυλικές εγκαταστάσεις;

Έχει θέρμανση;

Υπάρχουν προβλήματα υγρασίας;

2. Σχεδιάστε το σωστά.

Ένας ειδικός αφού λάβει υπόψη του τις ανάγκες σας, θα σας δώσει πολύτιμες συμβουλές ιδέες και λύσεις και θα καταφέρει να υλοποιήσει τις ανάγκες σας στην πράξη.

Με την σωστή μελέτη ο Αρχιτέκτονας ή ο Μηχανικός θα σας ενημερώσει για τα κατάλληλα υλικά, θα σας βοηθήσει να πάρετε αποφάσεις τόσο σε τεχνικά θέματα όπως: την αποξήλωση ή όχι των παλιών πλακιδίων, την απομάκρυνση ή όχι του παταριού, την αντικατάσταση ή όχι των υδραυλικών κλπ. όσο και σε σχεδιαστικά ζητήματα όπως: μπανιέρα ή ντους, εντοιχιζόμενο καζανάκι με κρεμαστή λεκάνη, ψευδοροφή, χρωματισμός, φωτισμός κλπ.

Επιπλέον, η χρήση τρισδιάστατων φωτορεαλιστικών απεικονίσεων με χρώματα και υλικά θα σας δώσει εικόνα των επιλογών σας πριν από την κατασκευή.

3. Επιλέξτε σύγχρονες σχεδιαστικές τάσεις & τα κατάλληλα ποιοτικά υλικά.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει επιφέρει αλλαγές και στο σχεδιασμό του μπάνιου. Η κατασκευή ντουζιέρας έχει επικρατήσει αυτής της μπανιέρας για πρακτικούς, εργονομικούς και αισθητικούς λόγους. Η ντουζιέρα κατασκευάζεται στο ίδιο ή κατώτερο επίπεδο με το υπόλοιπο δάπεδο και η τοποθέτηση γυάλινης συρόμενης ή ανοιγόμενης πόρτας της δίνει αισθητικό πλεονέκτημα. Επίσης, η χρήση κρεμαστής λεκάνης με εντοιχιζόμενο καζανάκι κάνει τον καθαρισμό του δαπέδου ευκολότερη και η εκμετάλλευση του χώρου αποτελεσματικότερη.

Η επιλογή των κατάλληλων και ποιοτικών υλικών επένδυσης είναι επίσης σημαντική. Τα επώνυμα προϊόντα: κεραμικά πλακίδια, γρανιτοπλακάκια, ή ακόμα είδης τροπικής ξυλείας, η πατητή τσιμεντοκονία, ο κερλίτης κλπ. είναι άριστη επιλογή για υγρούς χώρους όπως τα μπάνια.

4. Κοστολογήστε το.

Με δεδομένο ότι έχετε στα χέρια σας μια σωστή μελέτη, με σαφή καθορισμό εργασιών, λεπτομερή προμέτρηση ποσοτήτων και κόστους υλικών και εργατικών, ο προϋπολογισμός του συνολικού κόστους είναι ολοκληρωμένος.

5. Εμπιστευτείτε έναν ειδικό.

Η επιλογή του συνεργείου που θα υλοποιήσει την ανακαίνιση είναι κρίσιμη. Δεν είναι όμως ένα συνεργείο ή ένας τεχνίτης που θα απασχοληθεί και τις περισσότερες φορές η συνεννόηση και ο συντονισμός είναι αδύνατα. Η ανάθεση της ανακαίνισης σε Μηχανικό σας απαλλάσσει από τον πονοκέφαλο των μεμονωμένων συνεργείων.

6. Δώστε ένα αέρα πολυτέλειας.

Αν θέλετε να έχετε κάτι παραπάνω από ένα απλό και λειτουργικό μπάνιο μπορείτε να δώσετε ένα αέρα design με προσωπικές πινελιές που θα σας δώσουν ευχάριστες μικρές απολαύσεις.

‘Eνας εντυπωσιακός καθρέφτης, μια στήλη υδρομασάζ, μια κεφαλή ντους με χρώμα led, , η εγκατάσταση τηλεόρασης ή ο περιμετρικός φωτισμός με έγχρωμη ταινία led, είναι μερικές από τις επιλογές που θα χαρίσουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και θα κάνουν το μπάνιο σας ευχάριστο χώρο χαλάρωσης.

Ζητείστε μας μια προσφορά για την ανακαίνιση του δικού σας μπάνιου.

Copyright © 2014 Arxis constructions

Design and Hosting by web+.