Επιστροφή στο σχολείο

Τα χρώματα που προωθούν τη συγκέντρωση για τη μελέτη.


Το χρώμα επηρεάζει την ζωή μας όπως και την απόδοσή μας σε όλους τους τομείς. Το χρώμα δείχνει στοιχεία του χαρακτήρα μας και ως έναν βαθμό τον διαμορφώνει. Με την σωστή επιλογή χρώματος στο παιδικό δωμάτιο μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να δημιουργήσουν και να περάσουν πιο ευχάριστα τις ώρες που πρέπει να διαβάσουν.

Σχεδιάστε ένα χώρο που να μπορούν να επικεντρωθούν αλλά και να ξεφεύγουν όταν το έχουν ανάγκη.

Έναν χώρο που θα τονώσει τα ταλέντα τους.

Υπάρχουν τόσα πολλά και υπέροχα χρώματα, φωτεινά, σκούρα και συνδυασμοί αυτών, που σίγουρα μπορούν να κάνουν δύσκολη την επιλογή. Παρακάτω αναφέρονται κάποια χαρακτηριστικά και σημασίες των χρωμάτων για να σας βοηθήσουν να διαλέξετε το κατάλληλο.

Από τα πρώτα και ποιο διαδεδομένα χρώματα για παιδικό δωμάτιο είναι το πράσινο. Είναι το χρώμα της ζωής και της φύσης και αποπνέει μια αίσθηση γαλήνης. Συμβολίζει επίσης και παράγει ασφαλείας, ώστε να μπορείτε να κάνετε τα παιδιά σας να αισθανθεί πιο άνετα. Μειώνει το άγχος και ενισχύει την ικανότητα συγκέντρωσης και είναι η τέλεια επιλογή για να βοηθήσει τις μικρές για να μελετήσει και να κάνει την εργασία. Είναι ένα χαλαρωτικό χρώμα για το μάτι που κουράζεται.

Untitled 2

Oι αποχρώσεις του ροζ και του μωβ συμβολίζουν την θηλυκότητα. Πέρα όμως από γυναικεία χρώματα όπως χαρακτηρίζονται, είναι χρώματα της φαντασίας, του ονείρου, της πνευματικότητας. Η επιλογή αυτόν των χρωμάτων για το παιδικό δωμάτιο μπορεί να βοηθήσει το παιδί να αναπτύξει την δημιουργικότητά του, να γίνει ποιο επικοινωνιακό και να συγκεντρώνεται καλύτερα.

Untitled 3

Το λευκό, συνολικά, συμβολίζει την αγνότητα, αποπνέει μια αίσθηση γαλήνης και είναι ιδανικό για ένα ελαφρύ και ήσυχο περιβάλλον. Σε μια περιοχή μελέτης δημιουργεί μια ήρεμη, ομαλή και καθαρή ατμόσφαιρα. Επιπλέον το λευκό συνδυάζεται εύκολα με οποιοδήποτε άλλο χρώμα.

Untitled 4

Το κίτρινο ενθαρρύνει την πνευματική δραστηριότητα και δημιουργικότητα και αντιπροσωπεύει την διάνοια. Να σημειώστε ότι μόνο με μερικές πινελιές η ατμόσφαιρα γίνεται πολύ γρήγορα πιο χαρούμενο. Είναι ένα ιδιαίτερο χρώμα που ακτινοβολεί και ενεργοποιεί το νου και το πνεύμα.

Untitled 5

Το μπλε είναι ένα χρώμα φρεσκάδας και χαλάρωσης. Θυμίζει την θάλασσα, τον ουρανό και την ελευθερία που μπορείς να έχεις μέσα σε αυτά. Παραλληλίζεται με την γαλήνη και προσφέρει μία καλή ξεκούραση και ανάπαυση μετά από μία δύσκολη μέρα. Αν το παιδί είναι ανήσυχο το καλύτερο χρώμα που μπορείτε να επιλέξετε είναι το μπλε ώστε να ηρεμεί αι να συγκεντρώνεται.

Untitled 6

Το κόκκινο είναι το πιο συναρπαστικό και διεγερτικό χρώμα, αυξάνει τον ενθουσιασμό γι 'αυτό είναι μια ιδανική επιλογή για να τονώσει το ενδιαφέρον. Είναι ένα ζωντανό χρώμα που δεν περνά απαρατήρητο. Βοηθάει στην απομνημόνευση και κρατά τα παιδιά σε εγρήγορση. Λόγο της δυναμικότητας του χρώματος θέλει λίγο προσοχή στην χρήση του και θα ήταν προτιμότερο να μην μπαίνει σε δωμάτια παιδιών που είναι είδη πολύ δραστήρια, καθώς δεν θα μπορούν να βρουν ηρεμία.

Untitled 7

Και για τα μεγαλύτερα παιδιά, που πρέπει να επενδύσουν πολλές ώρες μελέτης, οι καφέ αποχρώσεις είναι ιδανικές επιλογές. Είναι τα χρώματα της γης και τις ισορροπίας. Το καφέ δημιουργεί μια άνετη και ζεστή ατμόσφαιρα. Βοηθάει στη συγκέντρωση και στις καλές επιδόσεις στις σπουδές. Είναι ωραίο να συνδυαστεί με άσπρο και πορτοκαλί καθώς δεν θα ήταν λάθος να μπει και μαύρο στον χώρο έστω σε μικρή ποσότητα.

Untitled 8


© Arxis. All rights reserved.
Powered by Pyro Graphics.