ΜΕΖΟΝΕΤΑ ΣΤΗ ΦΥΛΗ

Έργο:  ΔΙΩΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕ ΥΠΟΓΕΙΟ & ΣΤΕΓΗ

Έργο: ​ Μεζονέτα Φυλή

​Θέση:​  Φυλή Αττικής

Το έργο αφορά μεζονέτα τριών ορόφων σε γωνιακό οικόπεδο στην Φυλή Αττικής.  Αντικείμενο της Αrxis Constructions  είναι ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, η κατασκευή του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου.

Στην μελέτη δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον βιοκλιματικό σχεδιασμό.   Το κτίριο απλώνεται σε ΝΑ προσανατολισμό με την δημιουργία εξωτερικών ημιυπαίθριων χώρων και την κατασκευή σταθερών αρχιτεκτονικών στοιχείων  όπως πέργκολες και προεξοχές.  

Οι λειτουργικές ενότητες του κτιρίου διαμορφώνονται  σε τρία επίπεδα με κατακόρυφη σύνδεση με αναβατόριο και εσωτερική κλίμακα.  Στο πρώτο επίπεδο του ισογείου έχουν τοποθετηθεί οι βοηθητικοί χώροι και ένα ανεξάρτητο διαμέρισμα– ξενώνας, στο δεύτερο επίπεδο βρίσκονται οι κοινόχρηστοι καθημερινοί χώροι (κουζίνα, καθιστικό, σαλόνι-τραπεζαρία) και τέλος  το τρίτο επίπεδο αποτελούν οι ιδιωτικοί χώροι με τα υπνοδωμάτια ύπνου.

Η κατασκευή του φέροντα οργανισμού έχει γίνει από οπλισμένο σκυρόδεμα και λόγου της ιδιαιτερότητας του εδάφους έχει πραγματοποιηθεί εξυγίανση με την τοποθέτηση κροκάλας.

 

Copyright © 2014 Arxis constructions

Design and Hosting by web+.