Νέα

Φοροαπαλλαγή για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων

ECON 5149

Φοροαπαλλαγή για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Η τροπολογία αποτελεί αντικείμενο συζήτησης του ΥΠΕΚΑ με το υπουργείο Οικονομικών και την τρόικα. Η πρόταση του ΥΠΕΚΑ προβλέπει την αφαίρεση από το φόρο του 10% της δαπάνης που θα γίνει για την ενεργειακή αναβάθμιση με ανώτατο ποσό δαπάνης τις 15.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η φοροαπαλλαγή φτάνει ως τα 1.500 ευρώ.

Περισσότερα…

Εκπτωση έως 50% στα πρόστιμα για τα αυθαίρετα που αναβαθμίζονται ενεργειακά

50 ekptosi prostimou

Εκπτώσεις έως και 50% στο πρόστιμο τακτοποίησης αυθαιρέτων προβλέπει το σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος, προβλέποντας συμψηφισμό στα ποσά που καταβάλλονται για ενεργειακή αναβάθμιση και στατική επάρκεια στα κτίρια που κατασκευάστηκαν πριν το 2003.

Περισσότερα…

Αυθαίρετα και Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίων

adeies leitourgias katastimaton

Το 2015 ξεκινά η διαδικασία για την ηλεκτρονική καταγραφή όλων των κτισμάτων της χώρας, δημόσιων και ιδιωτικών, με στόχο όλα τα στοιχεία να αποτυπωθούν σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα τηρείται στο ΥΠΕΚΑ.

Περισσότερα…

Παράταση επ αόριστον για νομιμοποίηση Αυθαιρέτων

 authaireta

Επ΄ αόριστον παράταση στην προθεσμία της ρύθμισης για νομιμοποίηση αυθαιρέτων δίνει τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή, καθώς προβλέπεται η δυνατότητα με Κοινή Υπουργική Απόφαση, να παραταθεί η προθεσμία τακτοποίησης αυθαίρετων κτισμάτων, πληρώνοντας το παράβολο των 500 ευρώ.

Περισσότερα…

Copyright © 2014 Arxis constructions

Design and Hosting by web+.