Παράταση επ αόριστον για νομιμοποίηση Αυθαιρέτων

 authaireta

Επ΄ αόριστον παράταση στην προθεσμία της ρύθμισης για νομιμοποίηση αυθαιρέτων δίνει τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή, καθώς προβλέπεται η δυνατότητα με Κοινή Υπουργική Απόφαση, να παραταθεί η προθεσμία τακτοποίησης αυθαίρετων κτισμάτων, πληρώνοντας το παράβολο των 500 ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την παράγραφο 15 της ρύθμισης, με «απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, δύναται να παραταθεί η προθεσμία της καταληκτικής ημερομηνίας υπαγωγής του άρθρου 28 του νόμου 417802013», χωρίς, ωστόσο, να ορίζεται κανένα χρονικό πλαίσιο.

Πρόκειται για την ψηφισμένη διάταξη που έδινε περιθώριο 18 μηνών στους ενδιαφερόμενους, προκειμένου να αποφύγουν οριστικά την κατεδάφιση όλες οι μικρές πολεοδομικές παραβάσεις (πέργκολες, μπάρμπεκιου, εξώστες, αλλαγές διαρρύθμισης κ.α.), ανεξαρτήτως του αριθμού τους, εντός οριζόντιας ιδιοκτησίας, καθώς και όλα τα κτίρια προ του 1975, καταβάλλοντας το ποσό των 500 ευρώ για το αντίστοιχο παράβολο.

Επίσης, για τις αυθαίρετες κατασκευές προ του 1983, προβλέπεται οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση, καταβολή παραβόλου και 15% του ειδικού προστίμου. Όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες αυθαιρέτων, έως 30 χρόνων, μπορούν να τακτοποιηθούν με την καταβολή ειδικού προστίμου.

Όσοι έχουν ήδη υπαχθεί στη ρύθμιση για την τακτοποίηση και εντάσσονται σε αυτές τις κατηγορίες, γλιτώνουν την κατεδάφιση, ενώ προβλέπεται επιστροφή χρημάτων στις περιπτώσεις που με την διαδικασία τακτοποίησης πλήρωσαν περισσότερα. 

Η οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση θα γίνεται με απλή δήλωση και προσκόμιση τεχνικής έκθεσης από μηχανικό, αεροφωτογραφίες ή άλλο δημόσιο έγγραφο, που να πιστοποιεί το χρόνο ανέγερσης του ακινήτου. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι αυθαιρεσίες να έχουν γίνει έως τις 28 Ιουλίου του 2011.

Επικοινωνήστε με την Arxis Constructions στο 210 2472413 ή στη Φόρμα Επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες.


© Arxis. All rights reserved.
Powered by Pyro Graphics.